Náhodné foto

fcm_mp0910_...
Image Detail

Fotoalbum FC Medlánky

Facebook



Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
St.přípravka, 22.10.2010: Medlánky - Sparta B 1:3 (1:1) PDF Tisk Email
Napsal uživatel Oto Růžička   
Sobota, 23 Říjen 2010 07:36

Zamračený

Bohužel autor tohoto článku má tentokrát problém. Nemá rád Spartu a to v jakékoliv její podobě – v Řecku, v Praze, v Brně, na ledě, na trávě, na vodě, pod vodou, starou, mladou, tvrdou, nebo měkkou. Teď ale bude muset přiznat, že jsme se Spartou prohráli a ještě k tomu, že v druhé půli byla Sparta lepší.

Byl to zápas podzimu, trenéři proto eliminovali sestavu na její základ. Hned při rozcvičení jsme přišli o Kubu, který si obnovil natažení třísla. Chtěl bych tímto apelovat na kluky i trenéry, aby strečingu věnovali víc času a pozornosti – zejména teď, když je chladno.

Na Spartu jsme vlítli ve velkém stylu a rudoši nevěděli, kde jim hlava stojí. Vůbec se nezdálo, že toto je favorit skupiny. Dominik hrál důrazně a obíral sparťany o míče, Filda z půlky kontroloval hru, Messi hýřil aktivitou a Mikuláš několikrát hezky centroval do vápna. Naše šance střídala šanci, ale jako obvykle zůstalo pouze u nich. Teprve po deseti minutách jsme z velkého tlaku vytěžili hezký gól Dominika. Tím ale nádhera skončila.

Gól jakoby paradoxně Spartu nakopl a nás uspal. Najednou byla Sparta aktivnější a hru srovnala. Omezovala se zatím jen na střely z dálky, které nás míjely, občas vypomohla tyč. Zlomový okamžik přišel pár minut po našem gólu. Soupeř se na pravé straně dostal k míči, vyslal propagační střelu po zemi, která se jakýmsi podivným způsobem dostala do naší branky. Bylo to na druhé straně od nás diváků, takže těžko říct, kdo za to mohl, ale všichni přihlížející hráči by se měli chytit za nos – takovéhle góly prostě dostávat nesmíme. Stav 1:1 vydržel až do půle.

V druhé polovině již dominovala Sparta, našim klukům jakoby nezbývaly síly, nebo energie. Vyváželi jsme míče dopředu, ale většinou naše snaha skončila na obráncích ve vápně, nebo nějakou slabou střelou na brankáře. To soupeř si začal najednou i nahrávat, a po jedné přímé nahrávce vsítil hezký gól a šel do vedení. Přes veškerou snahu jsme se k vyrovnání nedostali, naopak jsme ke konci inkasovali ještě jednou poté, co Tomáš neudržel míč v rukou a nehlídaný soupeř ho vrátil do naší brány.

Porážka 1:3 nás může mrzet, protože jsme tak přišli o šanci sami zvítězit v naší lize – teď už se budeme muset spoléhat pouze na to, že jeden z favoritů prohraje s někým jiným a to je při úrovni ostatních týmů hodně odvážná představa.

Plusy:

Přes avizované zabetonování trenéři k ničemu takovému nesáhli a myslím, že to bylo dobře. Kluci si zahráli, zaútočili. Možná bychom tímto způsobem uhráli plichtu, ale takhle jsme měli šanci vyhrát.

Kluci se snažili a bylo vidět, že i bez chybějícího Kuby jsou se Spartou schopni hrát vyrovnanou partii.

Minusy:

Střelba. Už minule v Obřanech bylo jasné, že to bude velký problém a byl. Kdybychom stříleli na bránu ze střední vzdálenosti, tak by vzhledem k počtu šancí poločas končil nejmíň 3:0 pro nás a Sparta by to pak už neotočila, maximálně by uhrála stejný výsledek, jako jejich pražské vzory s Lausanne.

Psychika. V této lize nejsme moc zvyklí prohrávat, takže bylo evidentní, že tým po rychlém vyrovnání zvadl, padla na něho deka a z té už se nevzpamatoval.  Bylo by dobré zeptat se v Tottenhamu, jak namotivovali borce, že se poté, co v deseti prohrávali 4:0, zvedli a málem to srovnali.

Teď nás čeká ještě jedno přátelské utkání s mojí milovanou Spartou a poté nutnost nepodcenit Bílovice u nich na hřišti.

Navíc vypisuji prémie za střelbu ze střední vzdálenosti na bránu. Tyčinka Snickers za každou prudkou střelu na bránu ze vzdálenosti 10 kroků od brány a více (prudká střela znamená téměř rovnou trajektorii bez obloučku). Sklenice utopenců každému, kdo z takové střely vsítí gól.

Aby to Tomovi nebylo líto, tak tyčinka Snickers za každé bezpečné chycení každé shora definované střely na naši bránu.

Platí již od Bílovic.

 

 

Branky: Dutka

Komentáře (2)
RE: Poznámečka
2 Sobota, 23 Říjen 2010 14:54
Marek N.
Samozřejmě že se jedná o branku soupeře. Uznávám, že se Ondra může cítit poněkud upozaděný, ale obávám se, že těch tyčinek zase tolik kupovat nebudu. Pokud ano a útočná fáze se výrazně zlepší, nastane čas tepat obranu a pak se vypíše nějaká cena zase pro beky.
Poznámečka
1 Sobota, 23 Říjen 2010 11:24
MD
Předpokládám doufám správně, že se to týká střel na soupeřovu branku? Jinak by to měl náš Ondra docela snadné, stačí se domluvit s Tomem v brance, on to chytne a máme to v oba kapse (Snickers).

Přidej Váš komentář

Vaše jméno:
Předmět:
Komentář:
  Ověřovací kód. Malá písmena bez mezer.
Ověřovací kód:
Aktualizováno Sobota, 23 Říjen 2010 14:59
 

Hledej na webu

Bleskové zprávy

13.7.: Probíhají úpravy webu - přechod na vyšší verzi systému. Prosím všechny, aby na web nevkládali články. Dík.


 

Aktuální počasí


Kalendář akcí

<<  Duben 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Nejbližší akce

No current events.

Předpověď počasí

Fotbalový klub z Medlánek, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting