Náhodné foto

fcm_80let_2...
Image Detail

Fotoalbum FC Medlánky

Facebook



Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
FCM, 15.6.2012: Závěrečná přípravek a žáků 2012 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Oto Růžička   
Pondělí, 18 Červen 2012 15:07

V pátek 15.6.2012 proběhla na hřišti jedna z nejvíce očekávaných akcí roku - fotbalová závěrečná přípravek a žáků.

Většina ví o co se jedná, ostatní asi tuší z názvu. Jednalo se o ukončení fotbalové sezóny, kterou přišli společně zakončit sportovně a společensky hráčky, hráči, rodiče a přátelé přípravek a žáků. Již loni se akce zvětšila celkově na 6 týmů. To si většina myslela, že to je strop. Ale nic není nemožné a pořadatelé letos připravily akci pro 8 týmů!!! Popravdě řečeno velké sousto, ale snad se to vydařilo ke spokojenosti všech účastníků.

Průběh akce zůstal dle tradic, nastala jen jedna změna a to zrušení zápasů tatínků.

 

 

Více informací dále v článku.

Sportovní program aneb Zápasy týmů

Od 15:30 začaly zápasy týmů mezi sebou, hrálo se na dvou hřištích zároveň. Podle loňského modelu jsme zvolili systém: "každý 2 zápasy proti stašímu a mladšímu týmu". Každý zápas se hrál 1x 20min na 1/2 hřiště, až na zápasy minipřípravky, které se hrály na 1/4. To zajistilo skoro všem 2 zápasy. Nejmladší tým minipřípravky sehrál navíc jeden zápas mezi sebou, aby i oni měli 2 zápasy.

A věkově nejstarší tým starších žáků sehrál velmi atraktivní zápas proti trenérům a rodičům. Tento zápas se hrál na celé hřiště. Trenéři chtěli oplatit loňskou porážku, a to se jim podařilo. Výsledek skončil 1:0 pro trenéry, střelcem jediného gólu byl Mirek Dundel.

V žádném zápase zápase nešlo o výsledek (snad jen trenéři proti starším žákům si výsledek zapamatují), šlo hlavně o radost z fotbalu. Snad si všichni kluci a holky zahráli. Během zápasů byly vidět i nové taktické prvky, kdy mladší týmy do hry nasadili všechny hráče.

 

Slavnostní zakončení

S menším skluzem začalo slavnostní zakončení. V rohu hřiště se před zahrádkou restaurace (některými označovaná jako VIP tribuna) nastoupily všechny týmy. Od minipřípravky až po starší žáky. Celkem tedy 8 týmů. Slavnostího zakončení se jako každý rok zúčastnila i starostka MČ Medlánky - paní Valentová. Letos dostali medaile starší žáci za vítězství v krajské soutěži. Kromě medailí dostali i fotbalové dorty.

Po oficiálním ukončení následovalo krátké hodnocení každého týmu s trenéry. Tradičně kromě poděkování a "poplácání po zádech", dostali hráči sladké i upomínkové předměty (foto, kartičky, trička, přívěšky, poháry,...). A dočkali se i trenéři.

 

Sportovně-společenský program aneb Zápasy maminek

Ale to nejlepší nás teprve čekalo. Jak již bylo uvedeno, zápasy tatínků byli oproti loňsku zrušeny. Vše se soustředilo jen na zápasy maminek.

Vzhledem k času se vytvořily 4 týmy maminek. Každý tým sehrál 1 zápas. Po skončení zápasu jsme jako novinku připravily penaltový rozstřel, kdy musela penaltu kopat každá maminka. A další novinkou byla povinnost brankářky-maminky! Ještě během programu moc jmen na soupiskách nebylo, ale nakonec se našlo hodně odvážných maminek.

Maminky se rozdělily do týmů podle týmu, kde hrají jejich ratolesti. Maminky minipřípravky doplnily ostatní týmy. složení týmů bylo následující:

Dračice (ml.přípravka A+B): Grycová - Macháčková, Smutná, Makašová, Dojivová,, Šulová, Valová, Vícenová, Nesvedová, Plechatá.

Kočky (st.přípravka): Janíková, Zábojová, Velflová, Poledňová, Pivničková, Pluskalová, Stambolidisová, Peerová, Henzlová

Lvice (ml.žáci A + B): Štossová, Jůzová, Musilová, Horníčková, Halmová, Grande, Růžičková, Daňková, Brázdová, Grošovová, Dutková, Novotná, Budová, Pazderová, Slavíková

Tygřice (st.žáci): Kachlířová, Dundelová, Panešová, Hradecká, Piáková, Jiříčková, Weissová, Zatloukalová, Panasci, Lakissová, Skalníková, Švantnerová.

Zápasy se hrály na 20min. Zápasy maminek nabídly uplně všechno: tvrdé souboje, vysoké nasazení, rychlé protiútoky, přihrávky, střely, vynikající zákroky brankářek, hlavičky a hlavně góly. Prostě vše, co je požadováno v moderním fotbale. Kdo zápasy viděl, jistě musí souhlasit, že to byly krásné zápasy. A hlavně druhý gól Tygřic proti Lvicím, který po dvou hlavičkách rozhodl zápas. A nesmím zapomenout na rozhodčího - pan Paneš zvedl úroveň zápasů svým rozhodováním a potvrdil svoji kvalitu.

Po dvou zápasech následovala letošní novinka - penaltový rozstřel. Nejdříve poražené týmy prto sobě, následně vítězné týmy. A že to byly pořádné nervy. Většinou rozhodovaly až poslední série penalt. Jen pro případné statistiky uvedu pořadí: 1. Tygřice, 2. Kočky, 3. Lvice, 4. Dračice.

A hlavně je potřeba zdůraznit, že v zápasech maminek nebylo poražených. Vítězkami jsou všechny maminky, které našly odvahu a chuť si zahrát fotbal. A hlavně že to všechny maminky přežily ve zdraví a udělali si žízeň.

Vzhledem k výkonům a nasazení je možné, že by mohl vzniknout i ženský fotbalový tým Medlánek :D.

 

Po skončení poslední zápasu proběhlo poděkování maminkám. Nejen slovem, ale i žlutou růžičkou.

 

 

Společenský program aneb Volná zábava a ohňostroj

Ikdyž se sportovní program protáhl, nikomu to snad nevadilo. Počasí vyšlo na jedničku, nebylo kam spěchat.

Během celého dne byla pro včechny připravena vcelku velká nabídka jídel. Pro návštěvníky bylo přichystáno: párek v rohlíku, langoše, cigáro z udírny a kuřecí a vepřevé steky. Nelze nikdo vyhovět všem, ale snad byla většina spokojena s nabídkou a kvalitou. Vcelku bez problémů stihala i hospůdka, která zajistila pití.

Dále pořadatelé připravili pro návštěvníky tombolu. Všechny ceny do tomboly věnovali rodiče (děkujeme !!!), a že jich nebylo málo. V malé tombole bylo 150 cen a velké 30 cen. Opět šlo o nejrůznější ceny pro malé i velké.

A pak přišlo finále. Před 22-tou hodinou byl z "umělky" odpálen ohňostroj. A opět se vydařil, snad se líbil i celým Medlánkám.

 

Tečka na závěr

Akce zdárně proběhla, snad byli spokojeni všichni.

Jako jeden z pořadatelů jsem měl před akcí obavy, jestli jsme to s velikostí akce nepřehnali. Další přidaný tým znamenal větší počet osob. Jelikož je těžké odhadnout kolik se celkem lidí objevilo na akci, a tak si dovolím svůj odhad. Na akci bylo celkem 8 týmů, v každém přibližně po 12-ti hráčích. To je skoro 100 hráček a hráčů. Skoro každý hráč měl na hřišti sourozence, rodiče, prarodiče. A tak si troufám napsat, že na akci přišlo okolo 300 lidí. Jestli má někdo lepší odhad, tak mě opravte.

Přiznávám, že jsme měli před akcí obavy nejen z případného špatného počasí, chyb a časového skluzu ve sportovně-společenského programu, ale i z kapacity areálu. Nedokázal jsem si představit, kam si všichni sednou, jestli nevzniknou nekonečné fronty u okýnka restaurace a na WC,... Ale okolo půl jedenácté jsou usoudil, že to zas tak špatné asi nebylo a vše se vydařilo.

Po ohňostroji většina návštěvníků odešla, někteří vydrželi až do sobotních ranních hodin.

 

Fotbalová závěrečná 2012 a fotbalová sezóna 2011-12 skončila.

Ať žije sezóna 2012-13!!!

A možná zase za rok na Závěrečné 2013!

 


Poděkování:

První poděkování patří všem, kteří na akci přišli. Speciální poděkování posíláme maminkám, za fotbalový výkon.

Dále musíme poděkovat:

-  všem, kteří přispěli do tomboly drobnými i velkými dary

- všem, kteří přispěli formou dobrovolného vstupného

- úřadu a paní starostce

- kluby FC za pořádání akce (hřiště, šatny,..) a za limo pro kluky.

 

A mimo jiné děkujeme několika nadšencům, kteří věnovali akci čas, elán a síly a tuto akci připravili.

Zejména speciální poděkovaní patří:

- Radkovi Čermákovi (ředitel akce) 

- Berymu Berkovcovi, který zajistil od špendlíku až po dresy vše co jsme potřebovali

- Radkovi Foltýnovi - za přípravu a průběh akce

- Zbyňovi Žílovi za neskutečné vyuzení 13kg cigár

- Romanovi Nesvedovi, který přišel i přes neúčast synů, za nepřetržitou steakování

- Pavlovi Grošovovi a Renatě Čermákové za nepřetržitou výrobu párků v rohlíku a langošů

- Lence Šimíčkové za vyčepování všech sudů s limo pro kluky

- Petře Fárníkové a všem za přípravu tomboly (Martina Ž., Dundelovi, Petra R.,... bylo jich hodně, sám nevím kdo všechno balil a motal) a taky 2 slečnám za prodej tomboly

- panu Panešovi za super výkon rozhodčího (konečně první rozhodčí na kterého se v Medlánkách nekřičelo, ale zasloužil by si potlesk)

- rozhodčím, kteří odpískali zápasy kluků

- Marovi Zábojovi za zvukovou aparaturu a za organizaci penaltového rozstřelu maminek

- všem, kteří pomohli s přípravou a úklidem (Mira Trávníček, ...bylo Vás určitě více, sám jsem tam v sobotu nebyl)

- a taky těm nahoře, že nám nadělili super počasí.

 

Snad jsem na nikoho nezapomněl, když tak mě nakopněte.

 

Pro web napsal: Oto Růžička

 

 

(bude ještě doplněno foto)

 

Foto:

Mirek Daněk: http://fcm2000a2002.rajce.idnes.cz/2012-06-15_Zaverecna/

 

Přidej Váš komentář

Vaše jméno:
Předmět:
Komentář:
  Ověřovací kód. Malá písmena bez mezer.
Ověřovací kód:
Aktualizováno Úterý, 19 Červen 2012 23:28
 

Hledej na webu

Bleskové zprávy

13.7.: Probíhají úpravy webu - přechod na vyšší verzi systému. Prosím všechny, aby na web nevkládali články. Dík.


 

Aktuální počasí


Kalendář akcí

<<  Duben 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Nejbližší akce

No current events.

Předpověď počasí

Fotbalový klub z Medlánek, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting