Náhodné foto

fcm_mp0809_...
Image Detail

Fotoalbum FC Medlánky

Facebook



Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Mladší přípravka

Vítejte v kategorii mladší přípravky.

V sezóně 2011-12 v mladší přípravce hrají kluci a holky ročník 2003-05. V mistrovských zápasech hrají za Medlánky 2 týmy, oba v III.třídě MěFS.

Foto: Mladší přípravka B


 



Ml.přípravka B, 27.5.2011: Osm statečných vybojovalo první bod: Medlánky B - Řečkovice 1:1 (1:1) PDF Tisk Email
Napsal uživatel Oto Růžička   
Sobota, 28 Květen 2011 07:36

V páteční odpoledne se odehrál "zápas roku" mladší přípravky B. V sezóně tým nezískal ani bod a soupeřem byl tým Řečkovic, který dokázal vyhrát na podzim jen nad našim týmem. Dalo by se napasat, že to byl zápas "o poslední místo".

Jen samotné odehrání zápasu byl pro rodiče překvapením. Jako znalci místního prostředí totiž čekali, že po dešti se hrát nebude a zápas bude přeložen. To zaskočilo některé natolik, že neměli dostatečné oblečení a někteří přišli až po telefonickém zavolání. A vzhledem k nemocem/zraněním/omluvenkám byli trenéři rádi, že sešlo 8 hráčů. Přesně na hru a bez střídání. Aspoň jednou nemuseli řešit otázku: "Kdo bude hrát v základní sestavě?"

Naopak soupeř z Řečkovic přistoupil k zápasu zodpovědně. Na zápas přišlo 15 hráčů !!! (v 1.půlce střídali celou sedmičku, v 2.půli už ne). A také přišlo hodně rodičů a zaplnili celou tribunu a vytvořili pro své hráče téměř domácí prostředí. V odhadu jich bylo 3x až 4x více než domácích fanoušků.

Ale k zápasu. V první půli za deště začal zápas pro Medlánky neskutečně. Asi ve2.minutě z boku nahrál Láďa Buda míč před branku a Patrik Šilhánek vstřelil svůj první gól. Medlánky vedly 1:0. Vedení si Medlánky užívaly poprvé v sezóně. Zápas se hrál dále vyrovnaný, šance byly na obou stranách. Vždy to ale obrany s brankářem (-řkou) na obou stranách ubránily. Řečkovice ale v závěru poločasu přeci jenom vyrovnaly na 1:1. Do kabin se šlo za vyrovaného stavu 1:1.

V druhé půli se obraz hry změnil. Medlánecké sestavě docházely síly. Soupeř hrál v 2.půli lépe, vytvářel si hodně šancí a střel. Byla vidět velká snaha o vstřelení gólu. Ale naše obrana s Matoušem Kamanem v brance dokázala vše ubránit. Navíc jsme měli hodně štestí, protože hodně střel končilo jen těsně vedle branky nebo i několikrát se zavlnila i síť, ale naštestí jen po střele do boční sítě. Zápas skončil 1:1.

Medlánecké "béčko" vydřelo svůj první bod do tabulky. Vzhledem k průběhu zápasu to je cenný bod. Nejlepším hráčem bych vyhlásil Matouše Kamana, který v 2.půli doslova začaroval svoji branku a nepustil žádný gól. Radost z bodu měli nejen hráči (ale nedali to moc znát), ale hlavně trenéři, kteří svoji radost oslavili "tanečkem".

Za tento zápas si zaslouží všichni velkou pochvalu, že vydrželi celý zápas bojovat proti početné převaze soupeře. A všichni hráči včetně soupeře za zápas ve velmi těžkých a mokrých podmínkách.

 

Sestava: Kaman - Růžička, Kroupa, Ondrušová, Šilhánek, Macháček, Buda, Jero.

Branky: Šilhánek

Aktualizováno Sobota, 28 Květen 2011 08:15
 
Ml.přípravka A, 20.5.2011: Medlánky - Žebětín 2:3 (1:1) PDF Tisk Email
Napsal uživatel Oto Růžička   
Sobota, 21 Květen 2011 07:30

Zamračený

Zápas proti kvalitnímu soupeři (i přes většinu hráčů ročníku 2003) se dá charakterizovat jako plejáda našich promarněných šancí a hrubé chyby v obraně, které Žebětín dokázal potrestat. Na začátku zápasu jsme vůbec jako kdyby nechtěli hrát a naši kluci nechávali často neobsazené protihráče, kteří toho využívali a dostávali se před naše pokutové území. Po nedůslednosti v bránění před naší bránou jsme celkem "zaslouženě" inkasovali gól. Po něm jsme se dostali i my k naší hře a častěji jsme ohrožovali branku soupeře. Zvláště Afrim se dostal asi ke třem sólovým únikům, ze kterých jsme vytěžili vyrovnávací gól. Zlepšená hra dávala větší naděje do druhého poločasu........?!

Po přestávce jsme začali ofenzivně, ale byl to soupeř, který po průniku po naší levé straně dokázal odcentrovat před naši branku a po nedorozumění obrany s gólmanem skóroval, a to téměř z brankové čáry. Než jsme se z toho stačili vzpamatovat, z přímého kopu (podle mě velmi přísně nařízeného) jsme dostali další branku. I přes nepříznivý stav jsme bojovali a snažili se ho korigovat. Z  velkého tlaku se rodili i šance: Janis 2x nastřelil břevno, ale k odraženému míči měli vždy blíže hosté; Martin tváří v tvář brankáři nedokázal úspěšně zakončit, neúnavnému Honysovi chyběli několikrát pouze centimetry, další možnosti propásli Afrim s Lukášem nebo Johnny, který ze slibné pozice přestřelil. Nakonce jsme pouze snížili zásluhou Honyse a zapsali si tak první bodovou ztrátu na domácím hřišti v této sezóně a hned tříbodovou. Výsledek je sice nepříznivý, ale kluci si zaslouží pochvalu za bojovnost především ve druhém poločase a zvláště musím vyzdvihnout Honyse, který neúnavně jezdil dopředu i dozadu. V jeho případě by stálo za pozornost změřit mu vzdálenost, kterou za zápas uběhl.....?!

Do konce soutěže zbývají ještě dva poslední zápasy a fotbalová matematika je celkem jasná. Pokud chceme uhájit výborné druhé místo musíme vyhrát v Kohoutovicích a doma s lídrem soutěže ČAFCou uhrát minimálně jeden bod. Takže to mají kluci ve svých rukou, či spíše na svých kopačkách. Na druhé straně, pokud v Kohoutkách vyválčíme aspoň bod, skončíme nejhůře na třetí příčce, což považuji rovněž za úspěch.

Marek Záboj

Sestava: Fárník - Kvapil, Pluskal, Daněk - Stambolidis J., Janík, Záboj - Peer, Poledňa, Stambolidis M.

Branky: Afrim, Honys

Aktualizováno Pondělí, 23 Květen 2011 11:40
 
Ml.přípravka B, 20.5.2011: Slatina - Medlánky B 5:0 (1:0) PDF Tisk Email
Napsal uživatel Oto Růžička   
Sobota, 21 Květen 2011 07:29
Zamračený
 
Ml.přípravka A, 15.5.2011: S.Lískovec B - Medlánky 0:17 (0:4) PDF Tisk Email
Napsal uživatel Oto Růžička   
Neděle, 15 Květen 2011 14:48

V deštivém počasí jsme potvrdili roli favorita a výsledek mluví za všechny komentáře. V první půli jsme ale nepředváděli to, na co naši kluci mají. Až ve druhém poločase se nám podařilo jak herně, tak výsledkově ukázat, že pokud je soupeř slabší a hráči mají na všechno více času, mohou předvést pěkné kombinace s přihrávkami, narážečkami, kličkami a pěknými góly. Nemá cenu je popisovat všechny, za zmínku však stojí 7 gólů Janise, což se nepodaří hned tak někomu.

Daleko těžší zápas nás čeká tento pátek na domácím hřišti proti Žebětínu, který by ještě kromě Zbrojovky mohl ohrozit naše druhé místo v tabulce.

Sestava: Fárník (1. pol. br.) - Kvapil, Daněk, Pluskal - Stambolidis J., Záboj, Poledňa - Peer, Stambolidis M. (2. pol. br.)

Branky: Stambolidis Janis 7, Záboj Martin 4, Peer Afrim 3, Poledňa Lukáš 2, Pluskal Jan

Aktualizováno Středa, 18 Květen 2011 08:35
 
Ml.přípravka B, 13.5.2011: Medlánky B - Bosonohy 1:12 (0:6) PDF Tisk Email
Napsal uživatel Oto Růžička   
Sobota, 14 Květen 2011 13:48
Branky: Macháček Lukáš
 
Ml.přípravka, 6.5.2011: Medlánky - Svratka B 7:0 (4:0) PDF Tisk Email
Napsal uživatel Oto Růžička   
Pátek, 06 Květen 2011 19:11

Zasloužená výhra nás neminula proti nevyzpytatelné Svratce, která většinu svých zápasů i proti relativně silnějším soupeřům prohrává tak o jeden až dva góly. Ovšem bez posil z jejich A-týmu a s ročníky 2003 a 2004 bylo naší povinností ji porazit rozdílem třídy, což se nám podařilo, a to jsme měli na střídání pouze jednoho hráče (Martin a Ríša se omluvili pro nemoc). Dvěma hattricky se blýskli hned dva naši hráči - Afrim a Honys (kšiltovku dolů). Pravidelným střelcem se stává i Janis. Stále tak držíme v této sezóně stav, že na domácím hřišti jsme neztratili ještě ani bod a držíme velmi dobré druhé místo v tabulce s náskokem 6 bodů na třetí Zbrojovku a ztrátou 5 bodů na první ČAFCu.

Marek Záboj

Sestava: Fárník (gólman 1. pol) - Kvapil (gólman 2. pol), Pluskal, Daněk - Stambolidis J., Janík, Poledňa - Peer, Stambolidis M.

Branky: Janík Jan 3, Peer Afrim 3, Stambolidis Janis

Aktualizováno Pondělí, 09 Květen 2011 13:31
 
Ml.přípravka, 6.5.2011: Sparta B - Medlánky B 8:1 (2:0) PDF Tisk Email
Napsal uživatel Oto Růžička   
Pátek, 06 Květen 2011 19:07

Medlánky "konečně" vstřelily první mistrovský gól.

Branky: Jero Patrik

 
Ml.přípravka A, 30.4.2011: Líšeň B - Medlánky 1:1 (1:1) PDF Tisk Email
Napsal uživatel Oto Růžička   
Sobota, 30 Duben 2011 20:01

V Líšni jsme byli svědky dvou rozdílných poločasů. V prvním byla hra celkem vyrovnaná, přičemž brankových příležitostí měli o něco více naši kluci. Vedli jsme po pěkné individuální akci Afrima, který si z pravé strany dal míč na svoji silnější levačku a na dvakrát prostřelil domácího gólmana. V další šanci se objevil Honys, ale zůstalo pouze u náznaku, protože ho stačil zakřižovat rychlý líšeňský obránce. Ohrozit branku soupeře jsme mohli i po několika rohových kopech, ale soupeř byl vždy důraznější. V jednom případě Martin z rohu vybídl Janise k zakončení pěknou přihrávkou po zemi, ale ten tuto nabídku nevyužil a míč se mu nepodařilo patřičně trefit. Na druhé straně po zaváhání naší obrany jsme dostali vyrovnávací gól. Po neodkopnutém míči se k němu dostal volný hráč soupeře a sám proti Žankovi nejprve trefil pravou tyč. K odraženému míči se dostal další opět zcela nekrytý útočník Líšně a pro něho již nebyl žádný problém uklidit ho do naší prázdné branky. Ještě do konce poločasu mohl Afrim přenést vedení na naši stranu, ale jeho nepřesná hlavička z bezprostřední blízkosti skončila vysoko nad.

Druhý poločas se mi nehodnotí moc dobře, protože naši kluci přestali běhat, nahrávat i bojovat. Soupeř naopak přidal a zatlačil nás před naši bránu a téměř nás nepustil za celý druhý poločas na svoji polovinu. S velkou dávkou štěstí se nám podařilo udržet cennou remízu, když nás podržel svým výkonem Žanek, který si asi jediný zaslouží za 2. poločas pochvalu. Hráči Líšně nás přehrávali ve všech směrech, ale naštěstí pro nás se jim nepodařilo proměnit ani jednu z mnoha šancí. Konečný výsledek 1:1 je pro nás tedy více než přijatelný a po průběhu druhé půle až ne ani tak zasloužený. Nezbývá než potrénovat, poučit se z chyb a zabojovat se zlepšenou hrou proti Svratce, se kterou se utkáme v příštím mistrovském zápase v pátek na domácím hřišti.

Marek Záboj

Sestava: Fárník - Daněk, Pluskal, Kvapil - Janík, Záboj, Stambolidis J. - Peer, Poledňa, Stambolidis M.

Branka: Afrim

Aktualizováno Pondělí, 02 Květen 2011 09:54
 
Ml.příravka B, 29.4.2011: Medlánky B - Svratka H 1:8 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Oto Růžička   
Sobota, 30 Duben 2011 19:59
Zamračený
 
Ml.přípravka B, 24.4.2011: Líšeň C Medlánky B 3:0 kontumace PDF Tisk Email
Napsal uživatel Oto Růžička   
Neděle, 24 Duben 2011 16:52
Tým Medlánek na zápas nepřijel z důvodu nízkého počtu hráčů.
 
Ml. přípravka A, 20.4.2011: Medlánky - Soběšice 3:1 (2:0) PDF Tisk Email
Napsal uživatel Marek Záboj   
Čtvrtek, 21 Duben 2011 13:56

Jasné vítězství na Morendě jsme chtěli potvrdit i doma v předehrávaném zápase se Soběšicemi. Ze sestavy vypadl nemocný Tomáš, takže se místo něho musel posunout ze zálohy do obrany Janis a do zálohy tak od začátku nastoupil Lukáš. Od úvodních minut jsme soupeře přehrávali a především rychlost a běhavost Honyse mu dělala velké problémy. K němu se přidali i další hráči. Po několika minutách jsme měli hned důvod k radosti. Janis z pozice pravého beka potáhl míč téměř přes celé hřiště a jeho polocentr/polostřela skončila v síti - i když si hostující brankář "šáhl", prudký míč vytěsnit nedokázal. O chvíli později se míče zmocnil na polovině hřiště Honys, předvedl svůj tah na branku a i přes faul (obránce ho jasně tahal za dres) se dostal až tváři v tvář gólmanovi a zkušeně zavěsil. (POZN.: Mladinká, ještě dost nezkušená slečna rozhodčí v tuto chvíli zkušeně ponechala výhodu v náš prospěch.) Dále se hrálo především na polovině soupeře, ale i přes další šance ke skórování se stav 2:0 do přestávky nezměnil.

Do druhého poločasu, podobně jako na Morendě, jsme provedli výměnu gólmanů. Honza tedy šel chytat a Žanek se postavil do obrany. Obraz hry se v úvodu druhého poločasu příliš nezměnil. Při dalším průniku Honyse až do pokutového území byl jmenovaný faulován a rozhodčí nařídila penaltu. Vybral jsem Žanka, kterému v minulém kole nepřipsali branku. Bohužel se mu penalta vůbec nepovedla a míč poslal do náruče brankáře Soběšic. Nicméně o chvíli později jsme se přece jen dočkali, když Martin pronikl z pravé strany až k brankové čáře a téměř z nulového úhlu prostřelil přesnou přízemní střelou bezmocného, jinak dobře chytajícího gólmana. Ovšem od této chvíle jsme si asi mysleli, že je zápas již rozhodnutý a nechávali jsme soupeři příliš prostoru. Vyústilo z toho několik rohových kopů, které Soběšice zahrávali nebezpečně, stříleně před naši bránu. V jednom případě soupeř roh využil ke vstřelení branky. Naštěstí se ukázalo, že to byl jen ten jeden čestný úspěch. I naši kluci se však snažili přidat další zářez. Do šancí se postupně dostávali Afrim, Lukáš, Martin a další, ale skóre se již nezměnilo. Nezbývá než klukům poděkovat za předvedený bojovný výkon a popřát hezké velikonoce.

Po velikonoční pauze nás čeká těžký zápas na hřišti Líšně, která myslím opravdu prověří naše kvality (i když to bude pouze "béčko").

Sestava: Fárník (brankář 1. pol.) - Kvapil (brankář 2. pol.), Pluskal, Stambolidis J. - Janík, Záboj, Poledňa - Peer, Stambolidis M., Velfl

Branky: Honys, Martin, Janis (na webu svazu je opět mylně uveden Lukáš, i přes moji kontrolu u rozhodčí.......)

Aktualizováno Čtvrtek, 21 Duben 2011 13:57
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 6 z 15

Hledej na webu

Bleskové zprávy

13.7.: Probíhají úpravy webu - přechod na vyšší verzi systému. Prosím všechny, aby na web nevkládali články. Dík.


 

Aktuální počasí


Kalendář akcí

<<  Duben 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Nejbližší akce

No current events.

Předpověď počasí

Fotbalový klub z Medlánek, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting