Náhodné foto

fcm_mp0809_...
Image Detail

Fotoalbum FC Medlánky

Facebook



Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Mladší žáci
Ml.žáci B, 23.6.2012: Turnaj v Řícmanicích - 2.místo PDF Tisk Email
Napsal uživatel Oto Růžička   
Sobota, 23 Červen 2012 17:44

Miniturnaj 3 týmů.

Hrálo se na 1/2 hřiště, 7+1, 2x 20min.

 

Odehrané zápasy:

Medlánky - Řícmanice 0:1

Medlánky - Řečkovice 1:0

Medlánky - Řícmanice 0:3

Medlánky - Řečkovice 8:2

 

 
Ml.žáci A, 3.6.2012: Medlánky - :(Čebín 7:1 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Oto Růžička   
Neděle, 03 Červen 2012 20:35

:)

 
Další zápas bez výhry: Ml.žáci B, 2.6. .2012: Medlánky B - Soběšice 2:2 (1:2) PDF Tisk Email
Napsal uživatel Marek Novotný   
Sobota, 02 Červen 2012 12:00

Kdybychom hodnotli pouze prvních pět minut obou poločasů, vypadala by hra jednoznačně: naprostá převaha skvěle kombinujících a aktivních Medlánek.

Bohužel to platilo jen pro ty první minuty a hra se poté vždy srovnala, a na konci už jsme jen zmateně odkopávali balóny a maximálně tradičně tahali balón do plných.

 

Takže kombinovat umíme, ne že ne. Ať se na to dívám jak chci, vychází mi to, že nám schází síly. A to jak fyzické, tak psychické. Stačí pár ubráněných útoků, k tomu pár chyb (těch špatně zpracovaných míčů, těch přihrávek do nikam !), pár uplynulých minut a už není komu nahrávat, už to nemá šťávu. Přes léto se bude muset posilovat.

 

Jinak k průběhu zápasu: Jak již bylo řečeno, na začátku jsme soupeře úplně zdrtili a po několika šancích dal Michal Slavík gól a už se zdálo, že to tentokrát bude jednoznačné vítězství.

Bohužel poté se pomalu začal prosazovat soupeř - jeho vyspělejší hráči si nenechali sebrat balón a přecházeli do bleskurychlých protiútoků. Hra se začala kouskovat a pak už jsme nebyli schopni nic kloudného vymyslet. Naopak, působili jsme dost unaveně, u všeho jsme byli pozdě a bohužel jsme byli pozdě i u míčů v našem vápně, ze kterých soupeř dvakrát skóroval a šel do vedení.

Po poločase jsme soupeře zase sevřeli, ale tlaku se ubránil a hra se znovu srovnala. V půlce půlky naštěstí po zmatku před brankou se Míšovi Šimíčkovi podařilo dorazit míč do branky soupeře a alespoň srovnat.

Otočit skóre na naši stranu už se nám nepodařilo a tak jsme předposlední zápas sezóny opět skončili remízou s papírově slabším soupeřem. Poslední zápas odehrajeme příští víkend v Řečkovicích a bude to lítý boj o osmé místo - lépe řečeno, pokud prohrajeme, budeme devátí, pokud vyhrajeme, skončíme sedmí, takže zkusíme zabrat !!!!

 

Jedeme, Medlánky, jedeme !!!

 

 

 

 

 
Ml.žáci A, 27.5.2012: Medlánky - Řečkovice 0:3 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Oto Růžička   
Pondělí, 28 Květen 2012 09:38

:(

 
Ml.žáci B, 27.5.2012: Řícmanice - Medlánky B 1:1 (0:0) PDF Tisk Email
Napsal uživatel Marek Novotný   
Neděle, 27 Květen 2012 14:52

Dnes jsme narazili na typicky venkovského soupeře. Hráči opravdu mohutných figur nás převyšovali nejen výškově, ale i kilogramy. Fotbalově to byla z jejich strany hrůza a my jsme se jako vždy rychle přizpůsobili. Hra se strašně kouskovala, pořád se lovil míč z potoka, zápas poznamenaly i nekonečné diskuse s opravdu zoufalým rozhodčím.

 

Opět se ukázalo, že jak nám chybí klid, v pohodě kombinovat vzadu a z toho založit útok. Namísto toho opět marné sólování do několika hráčů, opět přihrávky nikam a opět špatná poziční hra. Navíc se přidaly i osobní kiksy ve zpracování balónu. I přesto jsme si na konci prvního a na začátku druhého poločasu vytvořilii jasné šance, které ovšem Mikuláš, Dominik,  Michal Slavík i Kuba Č., nechali nevyužity.

Naproti tomu soupeř se v druhé půli dostal do ojedinělého protiútoku a šel do vedení.

My jsme pokračovali v tlaku, ale vycházeli jsme z toho naprázdno - jen těch rohů, co jsme kopali a nic z toho nebylo. Jako by to kluci někdy nemohli rozehrát nakrátko, když jsou všichni soupeři ve vápně o hlavu větší.

Naštěstí se nám po jednom rohu podařilo srovnat - ani nevím, kdo to vlastně dal - míč se odrážel od hlav Dominka, Mikuláše a Kuby Žíly a naštěstí zaplul do sítě.

Na víc jsme se nezmohli a tak si z Řícmanic odvážíme remízu 1:1. 

Pochválit musím oba brankáře - jak řícmanického, který jejich kluky opravdu zachrránil, tak Tomáše, který zachytal výborně a ustál i jeden střet s hráčem nejíň dvakrát těžším, než on sám.

 

Tož tak, lepší zapomenout a dát se dohromady na poslední dva zápasy - ať si to kluci užijou a taky konečně vykopou nějaké  vítězství .

 

 

 
Ml.žáci B, 24.5.2012: Medlánky B - Lelekovice 1:2 (0:0) PDF Tisk Email
Napsal uživatel Oto Růžička   
Čtvrtek, 24 Květen 2012 19:25

Branky: Novotný Mikuláš

 
Ml.žáci A, 23.5.2012: Rájec-Jestřebí - Medlánky 0:6 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Oto Růžička   
Čtvrtek, 24 Květen 2012 19:23

Branky: Halma 2, Pýcha 2, Veverka, Štoss

 
Ml.žáci A, 19.5.2012: Svratka Brno B - Medlánky 3:2 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Oto Růžička   
Neděle, 20 Květen 2012 21:15

:(

Branky: Ptáček, Pýcha

sestava : Horníček,Lukšija,Růžička,Ptáček,Pýcha,Novotný,Grande,Štoss,Halma,Čermák,Doseděl.
nemoc : Daniel DK : Pavlovec,

tren.Grande René

nepřítomnost : Veverka !!!

Začali jsme hned v první minutě z ostra a tak po zasekávačce byl v pokutovém území podkopnut Pýcha. K pokutovému kopu se postavil Ptáček a skóre se měnilo 1 : 0 .Nadále jsme se rychlými přesuny přes středovou čáru dostávali na dostřel soupeřovi branky,ale bohužel nám nebylo přáno.Vojta Halma nespočet střel,Štoss průnik z pravé strany,Novotný sám před gólmanem a Lukšija střela plackou do šibenice i ta nakonec neskončila v síti.A tak zákonitě přišel trest a v 24.min domácí srovnali na 1 : 1 a tak skončil poločas nerozhodně.V poločase nás museli opustit Čermák a Novotný které teprve čekal zápas a tak jim děkuji za super výkon.Co to pro nás znamenalo.Bohužel jen jednoho hráče na střídání a tak kluci dostali příkaz co nejdéle zdržovat,samozřejmě v rámci možností.Začátek druhého poločasu opět vyšel pro naše barvy perfektně a nad touto akcí smekám klobouk,protože toto byla ukázka fotbalu na dva doteky od Horníčka přes Grandeho k Halmovi který si dvakrát vyměnil míč s Pýchou a poslední jmenovaný hráč s přehledem zakončil plackou k tyči.Naši borci bojovali jako lvy,ale bohužel síly ubývali a tak přišli dva slepené góly v 42.a 43.min a domácí se ujali vedení a toto vedení udrželi do konce zápasu.Kluci bojovali,ale bohužel první prohru už nedokázali odvrátit.Byl to nejkrásnější zápas,který jsme mohli vidět,ale se smutným koncem hlavně,když Kuřim prohrála,ale to je sport.Nebudu jmenovitě chválit jednotlivce ale celý tým protože si to zaslouží všichni.Děkuji  !!!!

 

Napsal: Grande

Aktualizováno Pondělí, 21 Květen 2012 19:22
 
Lekce fotbalu: Ml.žáci B, 19.5.2012: Medlánky B - Zbrojovka Brno (d) 0:5 (0:2) PDF Tisk Email
Napsal uživatel Marek Novotný   
Sobota, 19 Květen 2012 15:40

Po minulé prohře 0:5 na Spartě, kterou jsem nekomentoval (odešel mi počítač), jsme se dočkali stejného výsledku u nás doma a ještě k tomu s holkama.

Prohra na Spartě byla trochu krutá, po poločase, který jsme prohráli 0:1 jsme na začátku druhé půle sahali i po vyrovnání, ale nakonec kluci, kteří měli jen jednoho hráče na střídání (zatímco soupeř točil kompletní dvě sedmičky) nakonec odpadli. 

Prohra s holkama je krutá z jiného pohledu - dostali jsme totální lekci o tom, jak se má fotbal hrát.

Celá hra soupeře stála na dvou obráncích - vyspělých nejen tělesné, ale i fotbalově - tyto dvě slečny ve spolupráci s brankářkou v pohodě pokryly celou obranu, znamenaly pro naše kluky nepřekonatelnou překážku a ještě stačily zakládat a podporovat útok. 

Celá hra probíhala v klasických trojúhelnících, každá hráčka měla vždy k dispozici dvě spoluhráčky, které se nabízely pro přihrávku. Pokud to dopředu nešlo, zahrály  balón dozadu, balón se přenesl jinam a akce se rozjela na jiné straně hřiště.

Hoky neměly žádné excelentní střelkyně, všechny branky (kromě té, kdy si obránkyně vyjela na výlet, udělala si z kluků dobrý den a po sóle to poslala do pravého horního rohu Tomovy branky) padly po závaru ve vápně, kdy jsme nebyli schopni balón odkopnout, neboť nás zbrojovácké holky v našem vápně často přečíslily (!). 

My jsme jejich branku v podstatě neohrozili.

Nedá se nic dělat, na tohle kluci prostě neměli, byl to fotbal z jiného levelu. Škoda, že jsme to nenatočili na video, mohlo to sloužit jako skvělý výukový materiál.

Myslím, že na naší straně není největší chyba to, že si nepřihráváme (snaha o přihrávku tam byla, byť většinou se špatným provedením), ale to, že se neumíme nabízet. 

Náš útok spočívá na úporné snaze jednotlivce přejít přes všechny hráče soupeře, zatímco ostatní kluci ho zezadu sledují. ( při útoku holek byly vždykcy kolem vápna nejmíň tři další hráčky na dorážku či zpětnou přihrávku. To u nás není ani náhodou. Je to fyzičkou ?) Pokud už se někdo rozhodne přihrát, všichni spoluhráči jsou buď pokrytí obránci, nebo stojí tak, že se jim přihrát prostě nedá.

Tohle všechno se ale nedá naučit ze dne na den, bude se na tom muset pracovat. 

Pochvala v tomle zápase patří zejména těm mladším a menším, kteří se nezalekli a chodili do soubojů i s o několik hlav větším soupeřem. (Kuba Žíla - to bylo jak Bajaja s drakem)

Ve čtvrtek nás čeká soupeř  z nejdrsnějších  - Lelky. I když nelze očekávat, že předvedou takto profesorskou hru, budeme muset vyšponovat všechny síly, abychom uhráli důstojný výsledek.

 

0:5 už ne, prosím, dvakrát to stačí.

 

 

 

 
St.žáci, 13.5.2012: Medlánky - Slatina 1:1 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Oto Růžička   
Pondělí, 14 Květen 2012 07:06

Branky: Dundel

 
Ml.žáci A, 13.5.2012: Medlánky - Slatina 2:2 (2:1) PDF Tisk Email
Napsal uživatel Oto Růžička   
Pondělí, 14 Květen 2012 07:05

Branky: Ptáček, Štossfcm mza1112_20120513_slatina_001

ČK: 37.min - Pavlovec
sestava: Horníček, Lukšija,Růžička, Ptáček, Pýcha, Veverka, Grande, Pavlovec, Štoss, Halma, Daniel
omluven: Doseděl

Naši hráči začali zápas z ostra a hned na začátku si vytvořil nespočet šancí,ale bohužel bez efektu.Největší šanci po krásném zatažení Štosse a přihrávkou pod sebe spálil Daniel.A tak se potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš a soupeř se v 7.min.ujal vedení 0:1.Postupně se začala hra vyrovnávat a i soupeř si vytvářel tlak.Netrvalo dlouho a po narážečce a úniku se prosadil Štoss a tak v 10.min bylo vyrovnáno 1:1.Následně se hrálo nahoru a dolů.V 21.min.byl náš tlak korunován nařízenou penaltou a tak se k míči postavil Ptáček a tentokrát se nemýlil 2:1.A tak skončil poločas pro naše borce obratem.Bohužel za to v druhém poločase se začali dít věci.To že rozhodčí nestíhal tomu se ani nedivím,ale úplně obrátil rytmus hry.Nejenom to že komunikoval s přihlížejícími i s trenéry obou mužstvech a tak nevěnoval pozornost hře.Bohužel po jedné takové nepozornosti rozhodčího jsme dostali gól a hned za údajnou urážku rozhodčího byl vyloučen v 37.min Pavlovec.Co následovalo to snad a ni nebudu komentovat protože jsem byl jak papírový čert a tak i proti mému protestu se šel Pavlovec vysprchovat.Bohužel pro náš tým to byla už v tomhle zápase druhá ztráta,když do druhého poločasu skrz zranění už nezasáhl Grande.Naši borci i v šesti hráčích!!!!!!!!! dělali soupeři peklo a přece se v 55.min. dočkali po krásném centru na Vojtu a ten myslím levou nohou z voleje k tyči no úžasné.Bohužel k našemu údivu nebyl gól uznán, údajný ofsajd.

To co předvedl rozhodčí to byl snad jen sen,ne bohužel byla to realita.Bohužel jsem neudržel nervy na uzdě a nakonec po zápase jsem byl vykázán z kabiny rozhodčího a zápis tak musel jít podepsat pan Růžička.Co dodat k zápasu.Děkuji všem hráčům za super výkon i hráčům, kteří se už do zápasu v druhém poločase nedostali.Moc mě potěšili všichni a zaslouží můj obdiv. Na výkon rozhodčího si nemůžeme stěžovat,protože on za svoji blbost nemůže.

 

Napsal: Grande

Aktualizováno Pondělí, 14 Květen 2012 12:17
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 1 z 10

Hledej na webu

Bleskové zprávy

13.7.: Probíhají úpravy webu - přechod na vyšší verzi systému. Prosím všechny, aby na web nevkládali články. Dík.


 

Aktuální počasí


Kalendář akcí

<<  Duben 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Nejbližší akce

No current events.

Předpověď počasí

Fotbalový klub z Medlánek, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting