Náhodné foto

fcm_mp0910_...
Image Detail

Fotoalbum FC Medlánky

Facebook



Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Minipřípravka

Vítejte v kategorii minipřípravky.

V sezóně 2011-12 v mladší přípravce hrají kluci a holky ročník 2005 a mladší.

 

Foto: Minipřípravka na turnaji 8.5.2012

fcm mini1112_20120508_turnaj_001

 



Minipřípravka, 10.6.2012: Turnaj v Kohoutovicích - 4.místo PDF Tisk Email
Napsal uživatel Oto Růžička   
Neděle, 10 Červen 2012 14:23

Mladší část minipřípravky FCM se zúčastnila turnaje v Kohoutovicích pro hráče narozené v roce 2006. Tentokrát nám počasí nepřálo, pršelo, bylo chladno a foukal nepříjemný vítr. Původně jsme měli sehrát šest utkání - čtyři soupeři dvakrát každý s každým, ale nakonec jsme přivítali rozhodnutí pořadatelů turnaj ukončit hned po prvním kole.
Odehráli jsme tedy tři utkání s kvalitními soupeři. A až na zápas se slavným Spartakem Trnava, kterému jsme jednoznačně vysoko podlehli, jsme byli každému důstojným soupeřem, který se statečně rval o výsledek až do poslední minuty, a při troše toho pověstného štěstíčka jsme nemuseli odjíždět s prázdnou. S Líšní jsme se dokonce ujali vedení a dlouho jej drželi. I když jsme tentokrát nezískali žádný bod, bylo vidět, jak se naši kluci postupně zlepšují, jak si dokáží vypracovat gólové šance, jak dokáží plnit naše taktické pokyny, jak dokáží bojovat. Nováčci, kteří ještě nikdy nebyli na turnaji, také získali cenné zkušenosti. Na závěr ale všichni kluci dostali medaile a vybojovali také svůj první pohár.
Chtěli bychom poděkovat klukům za předvedené výkony i bojovnost, které předváděli v nelehkých podmínkách. A také rodičům za trpělivost, psychickou podporu, neúnavné povzbuzování, zapůjčování deštníků a sušení promoklých hráčů.

Výsledky:
Tatran Kohoutovice - FCM 2:1 (Lukáš Zouhar)
Spartak Trnava -€“ FCM 7:0
SK Líšeň - “FCM 2:1 (Lukáš Zouhar)

Sestava: Macháček (1.zápas) / Kvapil (2. a 3.zápas) - Baier, Jetelina, Makaš,Plechatý - Jůza, Kvapil / Macháček, Zouhar, Žíla

 

Napsal: David Kvapil

Aktualizováno Pondělí, 18 Červen 2012 09:09
 
Minipřípravka, 27.5.2012: Turnaj Kohoutovice - 6.místo PDF Tisk Email
Napsal uživatel Oto Růžička   
Úterý, 29 Květen 2012 12:12

 

Minipřípravka FCM se v neděli zúčastnila dobře obsazeného turnaje v Kohoutovicích (pro ročník 2005), kde v konkurenci osmi týmů obsadila slušné šesté místo s celkovou bilancí dvě vítězství a čtyři porážky. Hrálo se ve dvou skupinách po čtyřech systémem každý s každým, poté přišly zápasy o umístění.

První zápas ve skupině jsme odehráli proti Tuřanům, které se ukázaly být lepším a zkušenějším týmem a s přehledem si uhlídaly vítězství. Nepřipustily zdramatizování utkání ani po dalekonosné Matyášově střele, která znamenala snížení na 1:2.

Druhé utkání proti Líšni jsme nezvládli. Věděli jsme, že hrajeme proti silnému soupeři, přesto obranná hra celého našeho týmu (obránců i útočníků) nebyla dobrá. Lehce jsme nechali procházet protihráče naší polovinou hřiště, pro které pak nebyl žádný problém skórovat. Dopředu jsme toho také moc nepředvedli, Matyášův gól byl jen světlou vyjímkou.

Naopak utkání proti Šumperku se nám povedlo. Pozornou defenzívou jsme soupeře takřka k ničemu nepustili a sami jsme se prostřednictvím Saši dvakrát prosadili. V dramatickém závěru jsme pak již vítězství dokázali udržet.

Ve vyřazovací části jsme narazili na našeho tradičního soupeře - mužstvo Šlapanic, které si proti nám hodně věřilo. Kvalitním bojovným výkonem jsme je dokázali přehrát, když ke dvěma gólům Sebíka jsme mohli přidat ještě další a klidně zvítězit i vyšším rozdílem.

O celkové páté místo jsme pak hráli s domácími Kohoutovicemi, které byly opravdu mírně lepší a zaslouženě nás porazily. Nedokázali jsme totiž dostatečně pokrýt jejich šikovného útočníka, který nám dvakrát utekl a skóroval. My jsme však také nehráli vůbec špatně, v průběhu zápasu jsme šli v brejku sami na jejich brankáře a za několik okamžiků jsme nastřelili tyč soupeřovy branky. Konečný výsledek tedy nemusel vypadat tak jednoznačně. Nakonec jsme už neměli dost fyzických ani morálních sil na to, abychom zápas ještě nějak zdramatizovali.

Myslíme si, že turnaj se nám povedl a dokonale splnil naše očekávání. Naši kluci si už zvykli na atmosféru soutěžních zápasů, začínají své dovednosti pomalu uplatňovat při hře pod tlakem a víceméně zvládají plnit naše taktické pokyny. Přestože jsou to jen začínající fotbalisté a čeká nás všechny ještě spouta tréninkové práce, jisté pokroky v naší hře lze vysledovat. Věříme, že se takovými zápasy a turnaji budeme stále zlepšovat a tím pádem se budou dostavovat vítězství, které kluky namotivují do další tréninkové činnosti. Na závěr bychom rádi poděkoval našim klukům za bojovnost a předvedené výkony, a rodičů i prarodičům za trpělivost, psychickou podporu a neúnavné povzbuzování.

Výsledky ve skupině B:

FCM - Tuřany 1:3 (Muroň)

FCM - Líšeň A 1:8 (Muroň)

FCM -  Šumperk 2:1 (Štoss A.)

Skupina B:

1. Tuřany

2. Líšeň A

3. FC Medlánky

4. Šumperk

Skupina A:

1. Svratka

2. Líšeň B

3. Kohoutovice

4. Šlapanice

Zápasy o umístění:

FCM - Šlapanice 2:1 (Štoss S.)

FCM - Kohoutovice 0:3

Celkovým vítězem turnaje se stala Svratka Brno. Nejlepším hráčem našeho týmu byl vyhlášen Sebastian Štoss.

 

Sestava: Macháček / Kvapil (1 zápas) - Baier, Topolánek, Melichar, Dunda, Becha, Ševčík - Štoss S., Štoss A., Muroň, Kvapil, Macháček

 

Napsal: David Kvapil

 
Minipřípravka, 14.5.2012: Přátelák Medlánky – Šlapanice 3:7 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Oto Růžička   
Středa, 16 Květen 2012 07:34

 

V pondělí 14.5. sehrála minipřípravka přátelský zápas se Šlapanicemi (3x10min) na hřišti Medlánek. Střídavě byli nasazeni téměř všichni hráči Medlánek- hráli jsme na tři pětky s částečným střídáním v jedné z nich. Kluci se snažili, vstřelili soupeřovi 3 branky a měli i několik dalších šancí. Soupeř často využíval naší nepozornosti v obraně, a i když naši brankáři něco zachránili, při některých únicích už byli bezmocní. V tomto zápase nám ale o výsledek zase tak nešlo, cílem bylo „rozehrát“ i kluky, kteří buď ještě vůbec nehráli nebo hráli málo. Musím ale ocenit veliké nasazení kluků, kteří se snažili každý podle svých sil.

Chtěla bych touto cestou poděkovat Filipu Štossovi, který mi pomohl s rozehráním kluků před zápasem, a také B.Pluskalovi, za vzorné splnění funkce rozhodčího.

Branky: Macháček, Štoss S., Štoss A.

Sestava: Kvapil/Macháček- Becha, Budoš, Dunda, Melichar, Ondruška, Ševčík, Topolánek, Štoss A., Štoss S., Baier, Čech, Jetelina, Jůza, Kvapil, Macháček, Rábl, Žíla.

 

Napsala: Majka Kvapilová

 
Minipřípravka, 8.5.2012: Mezinárodní turnaj SK Slatina (hřiště Sparta Brno) - 11.místo PDF Tisk Email
Napsal uživatel Oto Růžička   
Pátek, 11 Květen 2012 10:31

fcm mini1112_20120508_turnaj_001Minipřípravka FCM se v úterý 8.5.2012 zúčastnila dobře obsazeného mezinárodního turnaje, pořádaného oddílem SK Slatina a hraného na hřišti FC Sparta Brno v Komárově (umělá tráva). Za takřka ideálního fotbalového počasí (teplota kolem 20°C, sluníčko, mírný vítr) jsme sehráli celkem šest zápasů s bilancí 1 vítězství, 1 remíza a 4 prohry, z celkového počtu 12 účastníků jsme obsadili jedenácté místo.

Bylo vidět, že se jedná o náš již třetí turnaj a že už máme nějaké zkušenosti, protože bez dlouhého rozkoukávání kluci vlétli na prvního soupeře (Tuřany), se kterým jsme vyválčili první bod, i když jsme dlouho drželi vedení 1:0. Pak jsme narazili na mužstvo Svratky, které mělo technicky i fyzicky vyspělejší hráče a se kterým jsme celkem jednoznačně prohráli. V zápase se Slovanem Bratislava jsme nijak viditelně nezaostávali, pouze jsme si nechali dát tři góly a sami se nedokázali gólově prosadit. Nejsmolnější byl však zápas s Kohoutovicemi, protože jsme si sami vstřelili vlastní branku (odrazem po rohovém kopu), a nevstřelili soupeři žádný gól, i když naši hráči šli dvakrát sami na soupeřovu bránu. V posledním zápase ve skupině proti výbornému Zlínu jsme pak také prohráli (mimochodem Svratka a Zlín se pak znovu utkali ve finále).

Odpoledne jsme nastoupili v boji o umístění proti Prostějovu, který měl v kádru jak malé začínající fotbalisty, tak i větší, zdatnější a vyspělejší hráče, kteří představovali pro naši branku velké nebezpečí. Zodpovědnou obrannou hrou celého mužstva jsme je takřka k ničemu nepustili, hned od úvodních minut jsme převzali iniciativu do vlastních rukou a výbornou nátlakovou hru jsme korunovali šesti vstřelenými brankami. Tímto naším prvním vítězstvím v soutěžním zápase jsme zakončili celý turnaj.

Myslíme, že akce více než splnila naše očekávání: kluci si zahráli proti kvalitním soupeřům, nabrali zase nějaké další zkušenosti, vstřelili celkem 10 gólů a dokonce jsme vybojovali první velké vítězství. I přes časovou a psychickou náročnost považujeme úterý za užitečně strávený sváteční den. Na závěr bychom rádi poděkoval našim klukům za bojovnost a předvedené výkony, a rodičů i prarodičům za trpělivost, psychickou podporu a neúnavné povzbuzování.

Výsledky ve skupině B:

FCM – SK Tuřany 2:2 (Štoss A., Štoss S.)

FCM – Svratka Brno 1:5 (Štoss S.)

FCM – Slovan Bratislava 0:3

FCM – Tatran Kohoutovice 0:1

FCM – Tescoma Zlín 1:5 (Muroň)

Pořadí ve skupině B:

1. Svratka Brno

2. Tescoma Zlín

3. Slovan Bratislava

4. Tatran Kohoutovice

5. SK Tuřany

6. FC Medlánky

Pořadí ve skupině A:

1. Zbrojovka Brno

2. SK Líšeň

3. Senec

4. SK Slatina

5. Sparta Brno

6. Prostějov

Zápas o celkové 11.místo:

FCM – SK Prostějov 6:1 (Štoss S. 3, Muroň 2, Melichar)

 

Sestava: Macháček (4 zápasy) / Kvapil (2 zápasy) – Baier, Melichar, Dunda, Becha – Štoss S., Štoss A., Muroň, Kvapil, Ondruška, Macháček , Makaš

 

Napsal: David Kvapil

Aktualizováno Pátek, 18 Květen 2012 13:09
 
Minipřípravka, 4.5.2012: Přátelský zápas: Šlapanice - Medlánky 4:3 PDF Tisk Email
Napsal uživatel Oto Růžička   
Neděle, 06 Květen 2012 22:33

Hrací doba: 3x15minut

Hrací systém: 5+1 s hokejovým střídáním

V pátek 4. 5. se hráči minipřípravky FC Medlánky zúčastnili přátelského utkání se Šlapanicemi na hřišti soupeře. Tým Medlánek nastoupil s dvanácti hráči, kteří podali na své možnosti výborný výkon. Byli jsme vyrovnaným soupeřem a většinou jsme měli herní převahu. Bohužel jsme někdy udělali chyby v obraně a za to jsme zaplatili obdrženým gólem. Po dvou 15 minutových herních dobách jsme uhráli remízu 3:3. Ve třetí části jsme obdrželi branku v poslední minutě a na tu jsme již nestačili odpovědět. Výborným výkonem se blýskl Sebastian Štoss, který svými úniky neustále ohrožoval soupeřovu branku a jednou dokonce svým sprintem ubránil únik soupeře.

Poděkování patří nejen klukům, kteří bojovali o každý balón, ale i rodičům, kteří je podporovali během hry a kteří byli ochotni je zavézt do „vzdálených“ Šlapanic.

Sestava: Kvapil, Macháček - Almáši, Budoš, Dunda, Melichar, Ondruška, Makaš - Muroň, Štoss A., Štoss S., Jetelina, Kvapil, Macháček.

Góly: Štoss S., Macháček, Kvapil

 

Napsala: Majka Kvapilová

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 Další > Konec >>

Strana 1 z 3

Hledej na webu

Bleskové zprávy

13.7.: Probíhají úpravy webu - přechod na vyšší verzi systému. Prosím všechny, aby na web nevkládali články. Dík.


 

Aktuální počasí


Kalendář akcí

<<  Duben 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Nejbližší akce

No current events.

Předpověď počasí

Fotbalový klub z Medlánek, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting